top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαElectra Porfiri

9 Μαρτίου 2018 / Παρουσίαση βιβλίου: "Η Σπαρτιάτισσα στην αρχαιότητα. Δυναμική γυναίκα - Μοναδι

Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στις 19:00 στο πάρκο Μ.Θεοδωράκης (ΤΥΠΕΤ), η Ελεύθερη Έκφραση Γυναικών Βριλησσίων γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας με μια ξεχωριστή εκδήλωση. Τιμά τη γυναίκα Σπαρτιάτισσα, ξεδιπλώνει και μελετά εις βάθος το ρόλο της, μέσα από το σπουδαίο έργο της Δέσποινας Ν. Κούτσαρη, "Η Σπαρτιάτισσα στην αρχαιότητα. Δυναμική γυναίκα - Μοναδική μάνα."

Η Δέσποινα Ν. Κούτσαρη είναι μια γυναίκα με στρατηγικό ρόλο και βαθειά πορεία στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Η ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα της, αλλά και οι σπαρτιάτικες ρίζες της, την ώθησαν να μελετήσει σφαιρικά το πρότυπο της Σπαρτιάτισσας Γυναίκας στην Αρχαιότητα. Ένα πρότυπο που φαίνεται να πάλλεται, να παραμένει ζωντανό και να δίνει διδάγματα και διεξόδους ακόμη και σήμερα, στη σύγχρονη γυναίκα, στη σύγχρονη ζωή της κρίσης.

"Η Σπαρτιάτισσα στην αρχαιότητα. Δυναμική γυναίκα – Μοναδική μάνα" αναδεικνύει το πώς και πόσο σπουδαίο ρόλο διαδραμάτισε η ίδια στην ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης, σύμφωνα με τις αρχές της λιτότητας, της ισότητας και της πειθαρχίας. Κυρίως, όμως, αποτελεί μια συνολική και ουσιαστική μελέτη, ένα εφαλτήριο για την ηθική και βιωματική ανύψωση, που αναζητούμε όλοι σήμερα.

294 σελίδες γύρω από τη σκληρή σπαρτιάτικη αγωγή, τη δημόσια παρουσία, τη ζωή στον «Οίκο», το ιδιοκτησιακό δικαίωμα, τις λατρευτικές συνήθειες, τη συμπεριφορά της Μάνας & Συζύγου, την απομυθοποίηση του Καιάδα, τις διακριθείσες Σπαρτιάτισσες, μαζί με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καταδεικνύουν ένα σημαντικό έργο, ένα σήμα κατατεθέν για τη Γυναίκα Ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

Η Σπαρτιάτισσα στην Αρχαιότητα

bottom of page