top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαElectra Porfiri

Διακοσμητικές Εφαρμογές: Η ανανέωση ξεκινά από μέσα!

Το τελευταίο Σ/Κ του Μαΐου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, σε μια μοναδική έκθεση, τα έργα του εργαστηρίου Διακοσμητικών Εφαρμογών της Ελεύθερης Έκφρασης Γυναικών Βριλησσίων.

Έργα χρηστικά, καλλιτεχνικά, διακοσμητικά, για όλους τους χώρους, έργα που αποπνέουν φρεσκάδα, ζωντάνια κι ανανέωση.

Οι δημιουργίες, βγαλμένες από το πάντρεμα παλιών και νέων υλικών, ανέδειξαν τη μοναδική τεχνική αρτιότητα όλων των συμμετεχόντων, την πλούσια έκφραση δημιουργικότητας και σίγουρα την οικονομία, που μέσα από τη μεταποίηση και χρήση -εκ νέου- πολλών στοιχείων και μοτίβων, μας δείχνουν πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε φυσικά τα πάντα, να δώσουμε χρώμα κι αέρα ανανέωσης παντού.

Το σημαντικό στις Διακοσμητικές Εφαρμογές είναι, πως ξεκινώντας από μια διάθεση εσωτερικής ανανέωσης, το τελικό αποτέλεσμα φέρνει μια εκπληκτική, σχεδόν ανέλπιδη αρχικά, καλλιτεχνική δημιουργία, ένα όμορφο αισθητικά αντικείμενο με προσωπικό στίγμα, δυναμωμένο εξελικτικά, για κάθε έναν που πλάθει το παλιό και φέρνει το νέο, πιο νέο από ό,τι θα περίμενε, μπροστά του!

Στο τμήμα Διακοσμητικών Εφαρμογών διδάσκει η Έφη Καμπουρέλη, στης οποίας τη διαδρομή θα αφιερώσουμε χώρο, τον ίδιο χώρο που και η ίδια εμπνέει στους μαθητές της, για να δημιουργήσουν το καινούριο.

Η Έφη Καμπουρέλη σπούδασε Εργοδηγός Διακοσμητικά, με ειδικότητα στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική & τις Διακοσμητικές Εφαρμογές. Εργάστηκε 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας παράλληλα το δικό της γραφείο μελετών. Έχει γράψει και έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία με τις εκδόσεις «Κέδρος». Παράλληλα εικονογραφεί στο περιοδικό «Ρόδι» . Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, αλλά και σε ατομικές. Έχει διδάξει, τα τελευταία χρόνια, Βυζαντινό Ψηφιδωτό Βοτσαλωτό και Διακοσμητικές Εφαρμογές, στο Δήμο Νέου Ηρακλείου. Έχει ασχοληθεί και διακριθεί στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό, φιλκεραμ Τζόνσον, πλακάκια και σχεδιασμό λέβητα Θέρμις. Επίσης, διδάσκει ζωγραφική σε ενηλίκους και παιδιά, καθώς και Διακοσμητικές Εφαρμογές στον Σύλλογο «Ελεύθερη Έκφραση Γυναικών Βριλησσίων».

Για όσους θέλουν να απολαύσουν περισσότερες Διακοσμητικές Εφαρμογές από την Έφη Καμπουρέλη και τους υπόλοιπους μαθητές, δεν έχουν παρά να ενταχθούν σε ένα από τα τμήματά μας, με την έναρξη των μαθημάτων της νέας χρονιάς. Για εγγραφές και πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα τηλ.: 210 8102020 & 6934274755 (Μαρία Γριμάνη).

Καλό καλοκαίρι, με χαλάρωση, ξεκούραση και διάθεση για ανανέωση!

bottom of page